Blanca Martí

Il·lustració científica i naturalista

blancamarti.ahumada@gmail.com

© 2015 Blanca Martí de Ahumada

Vaig néixer el 24 de març de 1981 a Barcelona. Vaig estudiar Història de l’Art a la Universitat de Barcelona i em vaig llicenciar el juny de 2004. Paral·lelament estava estudiant il·lustració a l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona (2003-06) i dibuix a l’Escola de pintura Olga Valls (2002-05). Em vaig especialitzar en il·lustració científica a través de diversos cursos a la Universitat de Barcelona amb l’Associació Galanthus i a la Universitat de València amb l’il·lustrador Carles Puche.

Continuo formant-me amb la pintora                            

 

Publicacions i exposicions

 

He realitzat il·lustracions per a diferents publicacions d’àmbit estatal i internacional: llibres científics i divulgatius a Catalunya, Costa Rica, Brasil o Nicaragua, així com cartells per a parcs naturals: Parc Natural del Montnegre i El Corredor, el Parc del Foix, l’Area Metropolitana de Barcelona o la reserva de Dindefello, al Senegal, entre d’altres. També he il·lustrat material pedagògic per a cases de natura o centres de fauna, com ara Molló Parc o el Centre d’Estudi i divulgació del Llop Signatus. Actualment treballo per als projectes de l’Editorial Zona Tropical de Costa Rica i he participat en el volum de quiròpters de la publicació Mammals of the world de l’editorial Lynx.

Experiència docent

 

Actualment coordinadora del Postgrau d'Il.lustració científica de la Universitat de Girona i la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot. Professora del Màster de Primatología de Fundació Mona i la Universitat de Girona (2014-2019) i del Postgrau Coneixement del món animal d'Animal Latitude i la Universitat de Barcelona (2016-2017). Docent en els cursos de dibuix de Fundació Mona. Treballo realitzant cursos de dibuix amb diverses entitats com Signatus (Centre d'estudi i divulgació del Llop), des del 2008; amb Il·lustraciència i Animal latitude, al Centre d'Estudis del Mar de la Diputació de Barcelona; a l'Aula Verda de la Sagrada Família i al Centre Superior d'Art i Disseny Serra i Abella (2014-2015), entre d'altres. He impartit cursos al Museu Darder de Banyoles (2015); a la Universitat de Granada, per a l'associació Darwin Eventur; a Córdoba, al Máster de Etologia i al Jardí Botànic de Barcelona (2013) entre d'altres.