top of page

Blanca Martí

Il·lustració científica i naturalista

blancamarti.ahumada@gmail.com

© 2023 Blanca Martí de Ahumada

IMG-20181123-WA0005 copia.jpg

Vaig néixer el 24 de març de 1981 a Barcelona. Vaig estudiar Història de l’Art a la Universitat de Barcelona (2004). Paral·lelament estava estudiant il·lustració a l’Escola de la Dona de la Diputació de Barcelona (2003-06) i dibuix a l’Escola de pintura Olga Valls (2002-05). Em vaig especialitzar en il·lustració científica a través de diversos cursos a la Universitat de Barcelona amb l’Associació Galanthus i a la Universitat de València amb l’il·lustrador Carles Puche i la pintora Rosa Vidal Tosas.                       

Publicacions i exposicions

 

He realitzat il·lustracions per a diferents publicacions d’àmbit estatal i internacional: llibres científics i divulgatius a Catalunya, Costa Rica, Brasil o Nicaragua, així com cartells per a parcs naturals: Parc Natural del Montnegre i El Corredor, el Parc del Foix, l’Area Metropolitana de Barcelona o la reserva de Dindefello, al Senegal, entre d’altres. També he il·lustrat material pedagògic per a cases de natura o centres de fauna, com ara Molló Parc o el Centre d’Estudi i divulgació del Llop Signatus. Actualment treballo per als projectes de l’Editorial Zona Tropical de Costa Rica i he participat en el volum de quiròpters de la publicació Mammals of the world de l’editorial Lynx.

Experiència docent

 

Actualment coordinadora del Màster d'Il.lustració científica de la Universitat de Girona (2022-23). Professora del Màster de Primatología de Fundació Mona i la Universitat de Girona (2014-2023) i del Postgrau Coneixement del món animal d'Animal Latitude i la Universitat de Barcelona (2016-2017).  Treballo realitzant cursos de dibuix amb diverses entitats naturalistes, Museus de Catalunya i Escoles Superiors d'Art, com l'Escola Massana, entre d'altres He impartit cursos a la Universitat de Granada, per a l'associació Darwin Eventur; a Córdoba, al Máster de Etologia i al Jardí Botànic de Barcelona.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page